Väljarstödet i Stockholm och budgetutmaningar i Västerbotten

En opinionsstudie i Stockholm som redovisas i bl a DN visar på ett kraftigt alliansövertag i Stockholm, men också att moderaterna blir det alltmer dominerande partiet i Stockholm. Även centerpartiet ökar något men det är inte bra om ett parti blir för dominerande inom alliansen. Detta är en utmaning för de fyra allianspartierna om alliansen ska fungera som ett alternativ även i framtiden.

Problemet är dock större för socialdemokraterna. De tapper i opnionen där och i landet. Särskilt intressant är att socialdemokraterna ofta använt det som händer i stockholmspolitiken som skräckexempel i den lokala och regionala politiska debatten här i Västerbotten. Inte minst diskussionen om vårdval, utslagning av vården i vissa områden och att ekonomin i Stockholm raseras. Stockholms strategin är inte gångbar längre och tack och lov för det. Socialdemokraterna och övriga vänstergänget i landstinget bör nog koncentrera sig på att klara sin egen hemläxa.
Vi har tillräckliga utmaningar i Västerbotten politiskt att klara tillgänglighet, vårdgaranti och underskott i halvmiljardsklassen åren framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.