Allians för Västerbotten lägger förslag om Vårdval för Västerbotten

Idag presenterar vi i Allians för Västerbotten i landstinget en rapport om tankar kring Vårdval i Västerbotten. Det här är vår vision över hur det kommande vårdvalet inom primärvården kan komma att se ut i vårt län. Vårdvalet ger patienten rätt att välja den vårdenhet man önskar och man ska på ett smidigt sätt byta om man inte är nöjd. Vårdvalet innebär också att den som uppfyller landstingets krav på vad som ska utföras har rätt att etablera sig som en vårdgivare eller vårdenhet. Rapporten kommer att finnas på vår gemensamma hemsida,www.bytledning.nu

Vår förhoppning är att vårdvalet ska öka kvaliteten inom primärvården och öka tillgängligheten. Idag är Västerbotten rätt så dålig på att uppfylla den vårdgaranti som gäller att få träffa en läkare inom primärvården inom 7 dagar. Inte heller fungerar telefontillgängligheten så bra även om det blir allt bättre. Vårdval kan innebära betydligt bättre förutsättningar att klara en nära vård som är trygg och tillgänglig. Det visar inte minst de landsting där man redan infört detta som tex i Halland, Stockholm och Västra Götaland. Nu är det upp till oss i Västerbotten att göra något bra av detta med Vårdval Västerbotten som ska finnas i vårt landsting från och med nästa år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.