Statsmannamässigt tal av Reinfelt och VK`s sommardeckare

I all mitt försök att känna in semestern med golf och sommardeckarläsning kan jag inte undgå att följa statministerns tal i Almedalen idag. Det var ett statsmannamässigt tal som med historisk återblick slutade i att tala om vår viktiga roll att leda EU det närmsta halvåret. Inte var det något tal som kändes engagerande och inrikespolitiskt intressant. Det var nog också meningen. Nu gäller det för Statsministern att höja sig över de sandlådefrågor som för Fredrik inte just nu känns som de mest angelägna. Talet blev därför tråkigt och inte fick den röd-gröna alliansen några svar på de frågor som de i sina tal tidigare i Almedalen lyfte. Koncentrationen på ordföranderollen i EU i all ära men vi har frågor i närtid som kräver politiskt ansvar. Jag tänker då på ungdomsarbetslösheten framför allt. Den kräver åtgärder annars blir det en svår tid efter sommaren. Många ungdomar kan komma att stå utanför försörjning som kan leda till social utslagning ,ökad utanförskap och ökad kriminalitet som följd.
Så ett liten hyllning till VK som varje dag publicerar deckarföljetongen Den dubbla tystnaden av Marie Jungstedt. En jättebra deckare som jag varje morgon längtar efter att få läsa. Har läst alla hennes tidigare deckare som alla handlar om miljöer på Gotland. Efter att hört Reinfelts tal så känns sommardeckaren i VK som betydligt intressantare att följa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.