Ny VK blogg inspirerar men Dagens Nyheter gör mig bekymrad

Idag har vi nu äntligen fått en utvecklad VK blogg. Den ser verkligen bra ut med nya funktioner. Det var lite svårt till en början att komma in men det berodde mest på min glömska i semestertider vilket användarnamn och lösenord som gällde. Nu fick jag snabbt svar från webbredaktörerna och det tackar jag för.

Så till min kommentar till <a href="http://www.dn.se/opinion/huvudledare/allt-ska-inte-botas-1.907047 / " _0 target="_blank"> DN´s ledare </a> i gårdagens tidning. Den gör mig verkligen fundersam och verkligen förvånad och bekymrad. Ledaren tar upp tillgängligheten i vårdvalet i Stockholm. Ett system som inneburit att tillgängligheten blivit fantastiskt bvra och uppskattat av Stockholmarna. Nu anser DN att det är inte alls bra att de ska känna sig nöjda med det. Vi måste säger DN anpassa oss till en betydligt sämre tillgänglighet för vi kommer inte ha råd i framtiden med så bra tillgänglighet.

Inget kan vara mera fel. Ju bättre tillgänglighet vi får i primärvården ju mer sparar landstinget pengar. Det är mycket dyrare att hela tiden söka sig till akuten och till den specialiserade sjukvården. Med bra sjukvårdupplysning och en primärvård som kan klara vårt primära vårdbehov så får vi resurser för att verkligen med en bra specialistvård ge de som verkligen behöver vård bra och säker vård. Nu ska vi också i Västerbotten nästa år ha ett vårdvalssystem. Min förhoppning är just att det systemet löser en bra tillgänglighet med öppen mottagningar, kvällsöppna hälsocentraler och en fungerande telefontillgänglighet. Då kommer vi att få en trygg och säker och kostnadseffektiv primärvård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.