Västerbotten har beredskap för svininfluensaepedimi

Vi har i landstinget en hög beredskap för ensvininfluensaepedimi om den bereder ut sig mera. Landstinget har fattat beslut om att köpa in vaccin som ska räcka till hela länets befolkning. Vaccinet kostar oss 32 miljoner kronor. De första fallen har nu registrerats i länet och till hösten kan det bli tal om allmän vaccinering. Eller så blir det för vissa grupper bara. Blir det en allmän vaccinering så blir vaccinet gratis. Självfallet blir detta en ökad belastning i vårdens vardag och det blir en ökad och tung kostnad för ett ekonomiskt svagt landsting. Min förhppning är att staten också tar ett ekonomiskt ansvar om det blir en allmän vaccinering. Jag förväntar mig det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.