Västerbotten får 31 miljoner för satsning på sjuka

Västerbottens läns landsting får minst 31 miljoner kronor av regeringens satsning för att motverka sjukfrånvaron och förbättra rehabiliteringen – den så kallade sjukskrivningsmiljarden. Beloppet baseras på sjukfrånvarons nedgång hittills i år. För oss i Västerbotten har minskningen fram till maj månad varit hela 10,1 procent

Det är verkligen positivt att vårt arbete med att en effektiv rehabilitering och arbete med sjukskrivningsfrågorna har lett till denna utveckling. Att vara sjuk, värk, ont i ryggen eller i själen är inget som någon vill uppleva. Och om det ändå uppträder så ska ska samhället och vården kunna ge stöd och hjälp så att vi kan känna oss trygga.

Den så kallade sjukskrivningsmiljarden infördes av alliansregeringen för att stimulera landstingen att ge högre prioritet till de personer som är sjukskrivna och syftar till att förbättra sjukskrivningsprocessen. Det här har nu lett till att vi får ett välbehövligt extra ekonomiskt tillskott för allt det arbete som vårdpersonal och handläggare av sjukskrivningsprocessen har gjort. All heder åt deras fantastiska arbete. Det innebär att landstinget har kunnat förkorta människors väg till ett friskare liv och nu får vi ersättning för detta. Olika studier visar att snabb hjälp leder till kortare sjukfrånvaro och till att man snabbare kan återvända till sitt liv och sina dagliga rutiner.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.