Allt fler smittas av svininfluensan

Fler och fler blir idag smittad av svininfluensan i landet och i Västerbotten. Jag har i ett antal tidigare bloggar lyft frågan kring vaccineringen mot svininfluensan och min syn på avgifter. Landstinget kostnad att köpa in vaccinet blir ca 30 miljoner kronor. Därtill kommer det att bli kostnader för att utföra arbetet av vårdpersonalen när vaccineringen startar efter sommaren. Blir det påkallat en allmän vaccinering, dvs alla ska vaccineras då måste vaccineringen bli gratis. Det är min uppfattning. Jag tycker också att staten ska ta ett visst ekonomiskt ansvar. Jag förväntar mig att vår medlemsorganisation Sveriges kommuner och landsting agerar för detta gentemot staten. Blir det bara vissa grupper som ska vaccineras så kan en avgift vara befogad. Även om landstinget befinner sig i en besvärlig ekonomisk situation så måste vi planera och genomföra en vaccinering. Det är vårt ansvar och vi kan inte kräva att innevånarna i Västerbotten ska betala för något som vi kräver ska ske, dvs en allmän vaccinering.

 

 

En kommentar

 1. Isak

  Efter en tids velande, har du nu intagit den enda riktiga slutsatsen. Att svininfluensan är
  så allvarlig, att samhället måste vidta alla till buds stående medel för att minska alla
  skadeverkningar av densamma. Tyvärr så har du
  många politikerkollegor inom alliansen som
  som har planer på att spela rysk roulette med
  svenska folket. Detta är allvarligt, och där har du ett jättearbete att göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.