Brister i tillgängligheten för de med ätstörning

Centerpartites Ungdomsförbund har förtjänstfullt lyft en viktig fråga. Hur tillgänglig är vården under sommaren?  Kartläggningen hur många landsting som direkt kan erbjuda en ungdom under 18 år kontakt med en ätstörningsklinik visade att de flesta kliniker stänger ner helt eller delvis under sommarmånaderna.

Landstinget Västerbotten kan tyvärr inte visa någon bra tillgänglighet genom att redovisa att ha en ätstörningsklinik som har telefontid en timme i veckan. Det innebär att möjligheten för ungdomar är allvarligt försämrade att få hjälp med sina ätstörningsproblem. Jag delar CUF och Elisabets Skoogs uppfattning att anorexi inte tar semester. Och speciellt är nog problemen med ätstörning större under sommaren för speciellt ungdomar. Även om det går att söka till akutsjukvården så är det inte acceptabelt att det inte går att få kontakt mer än under en timme i veckan med vår klinik där man har de bästa resurserna för just ätstörningsproblematik.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.