Säljs landsingets obligation ökar sparandet i vården

Jag ser att moderaterna och Edward Riedl fortfarande ser stora risker med att vi behåller den under 2005 inköpta företagsobligationen. Skulle vi sälja den med förlust så måste den förlusten sparas in genom neddragningar i vården. Varje år har denna obligation gett en garanterad avkastning på 10 miljoner varje år sedan 2005. Vi var då alla politiskt överens om detta inköp även moderaterna. Som centerpartist i landstinget tycker jag inte att vi ska sälja denna obligation. Utan nu återstår två år av löptiden och en förhoppning att det har vänt och att vi får tillbaka våra 257 miljoner 2012 och den garanterade avkastningen  totalt ca 70 miljoner. Från alliansen vill vi låta våra pengar gå till verksamhet i vården och inte göra ännu tuffare besparingar än vad vi ändå måste göra för att få en budget i balans. Det blir följden om vi säljer obligationen med förlust.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.