Hyrläkare kommer att behövas

Från och med idag så arrangerar landstinget en egen möjlighet att hyra ut en sk stafettläkare eller hyrläkare till våra hälsocentraler. Det framgår av ett pressmeddelande på landstingets hemsida. http://www.vll.se/default.aspx?id=41657 Det blir ca 20-30% billigare än att hyra från ett bemmaningsföretag.

Man kan fundera på om det är rätt väg att gå. Men som det ser ut idag är vi behov av hyrläkare för att klara bemmaningen på vissa vårdcentraler. Att helt förbjuda hyrläkare innebär stora risker för patientsäkerheten och för att västerbottningen överhuvudtaget ska få vård. Kan vi dock minska kostnaderna så är det bra.Hörde också på P1 morgon idag att en läkare från västerbotten som ringde in sa att för henne var det intressant att på sin jourtid arbeta som hyrläkare eftersom hon blev verkligen uppskattad då hon kom ut. Och att hon kände sig friare från den tunga byråkratiska arbetsgivaren landstinget. Det är ett bekymmer om vi uppfattas så. Större ansvar och befogenheter och en bättre personalpolitik är nog en medicin som vårt landsting styrda av socialdemokratin behöver. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.