Välfärd och jobb viktigare än skattesänkningar

Ledande centerpartister i länet har varit samlade i Vilhelmina i helgen och diskuterat nomineringar och aktuell politik för att utveckla länet. Vi var helt eniga om att välfärd går före fortsatta skattesänkningar. Det fjärde jobbskatteavdraget som kommer att föreslås när alliansregeringen snart presenterar sitt budgetalternativ för 2010 tycker vi man kan vänta med.. Här följer vårt pressuttalande som vi enighet ställde oss bakom.

Välfärd och jobb viktigare än skattesänkningar

 
Idag den 5/9 träffades ledande politiker för Centerpartiet i Västerbotten i Vilhelmina till det årliga distriktsrådet där vi bland annat diskuterade den kommande höstbudgetpropsitionen som kommer att släppas i sin helhet den 21 september.
 
Ett enhälligt distriktsråd för Centerpartiet i Västerbotten ställde sig bakom kravet på att vänta med det fjärde steget i jobbskatteavdraget. I Västerbotten finns stora behov av viktigare satsningar och investeringar i samhällsfunktioner för tillväxt och välfärd, än att sänka skatten för de som redan har det bra.
 
”Pensionärer och studenter har i decennier hamnat på efterkälken när det gäller inkomstutveckling. Investeringsutrymmet som finns att stärka privatekonomi måste användas för att stärka dessa eftersatta gruppers ekonomi, säger ett enigt distriktsråd.
 
”Till sist, vi inser att Sverige är mitt uppe i en djup internationell lågkonjunktur och finansiell kris. Vi vet också att det inte finns någon sedelpress i källaren på Rosenbad som bara är att starta upp. Därför behövs prioriteringar. Vi stödjer våra centerministrar med Maud Olofsson i spetsen i deras arbete att förmå kollegorna från de andra regeringspartierna att anta en budget med tydligt fokus på bättre villkor för landets företagare, sänkta kostnader för kommunsektorn, en förbättring för de med svagast ekonomi och ett tydligt fokus på att bekämpa det växande utanförskapet bland Sveriges unga, avslutar distriktsrådet"
Etiketter: ,

En kommentar

  1. Anders Lindgren

    ”Välfärd och jobb är viktigare än skattesänkningar”
    Jag håller med till 100%. Synd att ni har en partiledare som vill att ni ska vara mer höger än Moderaterna och går i freddes koppel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.