Grattis Umeå,Västerbotten och Norrland

Umeå som kulturhuvudstad är bra för hela länet och hela Norrland. Ett otroligt lagarbete har också lett fram till att Umeå blir kulturhuvudstadsår 2014. Vi gläds med Umeå och ser fram emot att nu utvecklas kulturen i länet och i hela norra regionen. En region Norrland som samarbetar i kulturfrågor kommer att vara en stor injektion för att höja regionens attraktionskraft och en bra livsmiljö att leva i och där tillväxt och nya jobb skapas. Låt oss se detta med Umeå som kulturhuvudstad som ett tecken att vi också inom närmsta tiden får chansen att organisera kulturen, den regionala utvecklingen och hälso- och sjukvården i en gemensam region Norrland.

Etiketter:

En kommentar

  1. Filip

    Jag är också mycket glad över att vi vann och nu gäller det att visa att rätt stad som gick segrande ur striden. Umeå får inte hänfalla i bara finkultur, utan ett brett utbud för alla. Satsningen måste också förankras hos folket. Vilket jag inte tycker att det gjorts hitills. Fråga vem som helst på gatan och läs de flesta kommentarer till artiklar i tidningen, så är dom inte så värst förtjusta. Men det är, mycket, viktigt för oss att få vara kulturhuvudstad. Europa upptäcker att vi finns och att det händer mycket här. Vi skulle också ha några representanter i EU-parlamentet som gör sig hörda där. Vad jag förstår, så finns det ingen från dom här regionerna där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.