Rätt att ta avgifter för utländska studenter

Nu öppnas möjligheten för universiteten att ta ut avgifter för utländska studenter. Det är helt rätt. Alliansregeringen säger att från från 2011 avser de att öppna för att ta ut avgifter för studenter från länder utanför det sk EES området. Högre utbildning är i många länder en viktig tjänsteverksamhet som man säljer. I Australien och Nya Zeeland liksom på andra håll tar man betlat för studenter från andra håll och använder detta för att utveckla sin högre utbildning och forskning. Det finns inget rimligt skäl till att vi med skattepengar ska subventionera/betala den högre utbildningen för studenter från Kina, Indien och andra håll i världen. Vilket vi gör nu. Det är en möjlig marknad som kan ge oss bättre utbildningar och mer forskningspengar, därför är regeringens förslag alldeles utmärkt.
 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.