Region Norrland och hälso och sjukvården – idag lägger vi fast vår vision

Idag träffs sex arbetsgrupper som utsetts av Norrstyrelsen för att formulera en gemensam vision och mål hur framtidens hälso- och sjukvård ska se ut i en framtida Region Norrland 2020. De sex grupperna, barn, ungdomar, vuxna, äldre, folkhälsa och högspecialiserad vård ska nu ena sig om en gemensam vision. Det blir en spännande dag och sjukvården inom Region Norrland är jätteviktig. Det är den största verksamheten om vi får bilda en gemensam region. Kanske redan 2011 eller efter nästa val 2014. Ska vi klara framtidens utmaningar så är jag övertygad om att vi måste jobba tillsammans i de norra landstingen, helst fyra län men det blir också bättre än idag om tre går samman, dvs Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. I en gemensam region så ska vi självfallet ha en primärvård som finns i alla kommuner och samtliga våra sjukhus ska finnas kvar i min vision. Norrlands Universitetssjukhus ska vara naven i en framtidsinriktad utvecklad och tillgänglig hälso och sjukvård.

En kommentar

 1. Inlandsbo.

  Du skriver att i din ”vision” skall alla nuvarande sjukhus finnas kvar. Misstänker att dina ord kommer att väga lätt när
  storregionen (Västerbotten, Västernorrland och norrbotten)
  tillsammans skall besluta om ex. Lycksele akutsjukhus och BB.

  Nä du Olle, risken är överhängande att Lycksele lasarett försvinner om denna storregion bildas. Var ärlig och erkänn
  detta faktum att avståndet mellan verksamhet och beslutsfattande kommer att vara förödande om dessa framtida beslut skall fattas av bl.a. andra län. Man behöver inte vara speciellt analytiskt begåvad för att inse detta. Hur någon inlandspolitiker kan gå med på dessa planer är obegripligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.