Skamligt hur regeringen hanterat vården för papperslösa

Dagens Nyheter redovisar idag i en rapport som visar att Sverige skämmer ut sig internationellt med att vara sämst med att ge papperslösa vård. Att vi som land inte sköter detta bättre och mer humant är yttrest allvarligt och skämmigt. Och det är än mer bedrövligt att det både i regeringen och riksdagen finns en majoritet för att förbättra läget men Moderaterna har tagit på sig rollen att blockera en lösning. Nu får faktiskt M böja sig och accepterar läget – partiet kan inte ha veto i denna fråga, lika lite som som de verkar ha i andra frågor, tex om möjligheten för en regionbildning i Norrland.

Jag befinner mig i dag på en sjukvårdpolitisk konferens i Stockholm. Vi som samlas här idag representerar företrädare för centerpartiet runt om i vårdsverige och vi har  gjort ett gemensamt uttalande i att regeringen måste förbättra vårdsituationen för papperslösa. I vårt landstinget har vi ändå gemensamt tagit beslut om vilka rutiner som ska gälla oavsett vad regeringen än säger.

2 kommentarer

 1. Ekrem TOS; Advocate&tolk

  Alla människor har rätt till vård utifrån sina behov, enligt FN’s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Men inte i Sverige. Trots att vi har undertecknat deklarationen är flera grupper i Sverige utestängda från vård och vi intar en bottenplacering i ett europeiskt perspektiv.
  ¤

  Ekrem TOS; HumanRightsActivist/
  Advocate&tolk:
  08-646 54 06 and 073 588 97 96

 2. Pelle

  Namen vad bra da kanske min pappa oxo kan fa den vard han behover Han skulle in pa sk kortidsboende men det fanns ej plats sa han fick aka hem med sin 81 ariga fru som vardare>men nu finns det resurser sa vi kan varda manniskor som befinner sig illegalt i landet. Han kan nu fa sin vard med dessa ny resurser ??? Kan jag kanske ringa dig sa fixar du det at mig Att min 82 far inte far den var han behover det ar inte skamligt och ganska ok va

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.