Oklokt av statsministern om uranbrytning

Det var oklokt av statsministern att öppna för uranbrytning i den utfrågning som ägde rum i Umeå i går och som redovisas i VK idag. Han menar att det vore logiskt av en förlängning av kärnkraftsparentesen. Då verkar han inte riktigt tagit till sig kärnan i energiuppgörelsen. Fyrpartiuppgörelsen om kärnkraften innebär att man inte ska ytterligare bygga fast sig i kärnkraftslösningar. Tanken och innebörden är att se till att Sverige får ett ytterligare energiben att stå på som är ekologiskt och miljömässigt hållbart. Vi ska tillsammans lägga all kraft på detta och inte fokusera på fel debatt som uranbrytning eller inte i Sverige. Även om det skulle kunna kortsiktigt skapa tillväxt och jobb i inlandet. Nej lägg nu fokus på långsiktiga investeringar och insatser för  förnyelsebar energi. Låt den framsynta klimat och energiuppgörelsen få det innehåll som Sverige och Västerbotten verkligen behöver, nu och för framtiden. Uranbrytning är inte svaret på detta.

Etiketter: , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.