Idrottsmedicin kvar i Umeå?

Jag har tidigare i min blogg fört fram betydelsen att vi har kvar idrottsmedicin i Umeå och att vi inte skapar en långbänk i frågan som går ut över både patienter och verksamhet. Nu är vi på väg att skapa en osäkerhet igen genom en diskussion kring den upphandling som vi i politisk enighet godkände i landstingsstyrelsen i augusti. Kravspecifikationer och upphandlingsunderlag var kända av oss alla politiker så varför bli så överraskad nu när upphandlingen är klar? Mig veterligen har vi aldrig i landstinget i förväg i avtal med en leverantör , i detta fall vårdleverantör, bestämt att garantera köp av viss vårdvolym.

Självklart ska vi nu nyttja Sports Medicin när vi har avtal med dom och ytterligare en leverantör. Och deras kompetens är viktigt för alla som behöver deras behandlingar. Kan vi i diskussioner med de två leverantörerna framföra detta och på så sätt både förtydliga våra ambitioner och lugna de upprörda känslorna så är jag för min del beredd att verka för detta. Sports Medicin är så viktig för Umeå och för våra utvecklingsmöjligheter kring idrotten och idrottsskador att vi alla tillsammans bör lösa upp eventuella oklarheter. Ingen tjänar på att göra detta bara till en politisk pajkastning.

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Matte

    Men varför göra om idrottsmedecin till ett privat bolag? Hade det inte varit bättre om idrottsmedecin vore ett bolag ägt av landstinget?

  2. Olle Edblom

    Det fanns det inte en politisk majoritet i landstinget för detta.Vänsteralliansen(S,V, Mp) vill tyvärr varken bolagisera idrottsmedicin eller tandvården. Och personalen på idrottsmedicin ville inte att landstinget skulle gå in som delägare i deras bolagstankar .

  3. Eva Andersson

    Känner att jag måste reagera och agera! Den kompetens som man har på Umeå sportsmed. finns inte på ortopeden,Håkan med personal är värdsledande på sin kunskap om senskador!Tänk att man kan arbeta efter en hälseneoperation efter 3 dagar!Vilket jag tycker är fantastiskt!Deras verksamhet bygger på att vi vanliga motionärer som får senproblem blir remiterrade till Umeå sportsmed.Den effektivitet,ödmjukhet och att man ställer patienten i fokus har jag alldrig mött någon annanstans!Våra skattepengar ska användas på bästa sätt-se då till att Umeå Sportsmed. blir kvar där effektivitet är ledordet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.