(s) klarar inte landstingets ekonomi

Nu skär den sittande rödgröna majoriteten (s,v och mp) ned på på välfärdens kärnverksamhet. I dagens VK  kan man läsa om de planerade neddragningarna vi nästa vecka ska besluta om i landstingsstyrelsen. Denna neddragning som kommer att ska genom bla minskad vårdpersonal sker trots att den sittande alliansregeringen aldrig tidigare tillfört vårt landsting så mycket extra resurser. Hela 224 miljoner till och med 2012. Trots detta klarar inte den rödgröna majoriteten inte en budget i balans.

Från oppositionen i landstinget så hade vi andra förslag till budget som inte går med på fortsatta osthyvelsåtgärder där man lägger ut generella besparingar på 3%. Vården är inte betjänta av sådana besparingar utan det gäller att göra riktade sparåtgärder och priortera vården och istället göra besparingar inom icke vårdverksamhet i landstinget. Tex inom regional utveckling, kultur, serviceverksamhet mm. På www.bytledning.nu redovisar vi våra förslag.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

 1. Gun Rehnman

  Jag fick frågan vid en konferens nyligen, vad har ni gjort med pengarna???? De 200 miljoner som genom skattehöjningen skulle klara av LT ekonomin??
  Hon hade svaret själv!

 2. Revisorn

  Du Olle, du är heltidsavlönad politiker. Beskriv hur mycket pengar som varje Västerbottning idag är skyldig Landstinget. Beskriv exakt vad som fattas och beskriv exakt vad du gjort för att skandalen inte skulle uppstå.

  Jag hävdar att varje Västerbottning idag är skyldig Landstinget ca 20.000 kr utan att du som oppositionspolitiker vare sig reagerat eller föreslagit konkreta åtgärder under mandatperioden.

  Flummiga retoriska fraser befriar inte dig från ansvaret.

  Kom igen nu och redovisa om mitt påstående är falskt eller sant. Att låtsas vara i opposition håller inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.