(S)topp för privata sjukgymnaster och rättvis vård i inlandet

Idag på landstingsstyrelsens sammanträde blev vi från alliansen i landstinget oeniga med majoriteten i en rad viktiga beslut som kommer att påverka dina möjlighet att få en bra,tillgänglig och trygg vård.

Den rödgröna majoriteten sa Nej till att sjukgymnaster ska få överlämna sin mottagning till en ny ägare. Det betyder att de förhindrar vårdföretaget att fortsätta med sin verksamhet och du och jag ska inte fritt kunna välja att gå till den sjukgymnast vi själva väljer. Alliansen säger Ja

Den rödgrönamajoriteten vill inte vara med på att vi får ett ersättningssystem inom Hälsoval Västerbotten som ska gälla från nästa år som möjligggör att de som utför primärvård i inlandet får en högre rörlig ersättning än de hälsocentraler som finns i Umeå och Skellefteå. Vi från alliansen vill värna om att vi ger inlandsborna och glesbygden lika förutsättningar att få en bra primärvård och vi vill se ett sådant rättvist ersättningssystem.Till skillnad från oss i Umeå och Skellefteå kommer inlandsborna inte ha olika hälsocentraler att välja på om man är missnöjd.

Från alliansen vill vi inte heller lägga ned de akutplatser som finns i inlandet. De är viktiga för en nära och trygg vård för inlandsborna och för de som har långa avstånd till sitt sjukhus.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.