Hälsoval och sjukgymnaster

Nu slår vi undan bena för alla sjukgymnaster som driver verksamhet som egren företagare. Det är en risk med det beslut som landstingsfullmäktige tog idag då det gäller Hälsoval Västerbotten. Vid förra landstingsstyrelsen så sa den rödgröna majoriteten Nej till att sjukgymnaster ska få överlämna sin mottagning till en ny ägare. Det betyder att de förhindrar vårdföretaget att fortsätta med sin verksamhet och du och jag ska inte fritt kunna välja att gå till den sjukgymnast vi själva väljer. Alliansen säger Ja. Vänsteralliansen i landsinget bygger sina avslag till privata sjukgymnaster att få fortsatt avtal med landstinget på att nu finns vårdval med rehabilitering som ett grunuppdrag. Jag anser att vi redan idag har en frihet som medborgare att välja sjukgymnast och därför ska det inte ingå i Hälsovalet. Vänsteralliansen medverkar nu till att ett antal etablerade företag tvingas lägga ned vilket är högst olyckligt.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.