Vården för papperslösa blir nu verklighet

En glädjens dag idag. Äntligen tillsätter regeringen en utredning med särskilt uppdrag att se till att papperslösa ska få tillgång till vård. I ett öppet brev tillsammans med ett 70-tal centerpartistiska företrädare skrev vi och krävde att denna vård skulle ges och det resulterade att partiet och partistyrelsen har sedan nästan ett år tillbaka en positiv inställning till vård av papperslösa. Det var en stor seger. Det gjorde att vi blev tre partier inom Alliansen som stod upp för den linjen. Nu är förhoppningsvis hela alliansen på rätt spår då utredningen ska utreda hur vården till papperslösa ska lösas. Det är inte förrän lagstiftningen kommit på plats som fler människor får faktiskt tillgång till vården i hela landet och det är ju då vi kan vara glada på riktigt.

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Oscar

    Roligt att du blev glad för detta.

    Min fråga till dig vem skall betala?

    Tar ni detta på er egen skattsedel eller förväntar ni er att vi som tycker att de ”papperlösa” själv skall betala skall dela på notan?

    Kanske kan dessa kostnader tas från biståndspengar eller hur tänker ni?

  2. Olle Edblom

    Svar till Oscar (2010-01-28 18:22)
    Redan idag står landstinget i Västerbotten för notan. Men utredningen kanske kommer till annan lösning- ett eventuellt statligt ansvar? Vad vet jag. Men det viktigast är att det blir lika över landet och vi har en humanistisk människosyn att ge vård lika åt alla som behöver vård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.