ROT, RUT och RIT rör om för de röda och för Lennart Holmlund

Avdrag för hushållsnära tjänster är en viktig reform som gör svarta jobb vita. Svt.se har ett inslag idag som redovisar att många svarta jobb förvandlats till vita. Och att skatteintäkterna ökar för att så många nya jobb har kommit till. Socialdemokraterna och Vänstern vill skrota detta som faktiskt skapat nära 12 000 nya jobb. Enligt Almega så finns det en risk att ungefär hälften av dessa jobb försvinner om reformen tas bort. Bevara oss från att olyckan är framme och vi får en vänstermajoritet som styr Sverige. Då får många som fått jobb, många ungdomar, räkna med att förlora sina jobb och nyföretagandet stannar upp.

Lennart Holmlund  tycker att ROT avdragen (reparationer i hemmen) är OK men inte RUT avdragen för hushållsnära tjänster. Är det för att Rot är mansdominerat och Rut är möjliggör många kvinnliga jobb? Men tydligen vill Miljöpartiet behålla avdragen. Så var det med den enigheten i vänsterkartellen.
 
Centerpartiet föreslår däremot möjligheten till RIT-avdrag, avdrag för IT-tjänster i hemmet som skulle få ungefär samma effekt. Skillnaden är att här skulle en marknad för unga entreprenörer öppna sig och vi skulle förhoppningsvis kunna se fler unga företagare och lägre ungdomsarbetslöshet. Det tycker väl vänsterpartierna också är fel på samma sätt som de vill skrota den sänkta arbetsgivaravgiften för ungdomar och höja den istället.

Andra som bloggat om hushållsnära tjänster hittar du här eller här.