Landstingen i Norrland inrättar gemensamt läkemedelsråd

Från mobilen

Landstingen i Norrland inrättar gemensamt läkemedelsråd.  Landstingen i Norrland har idag samlats kring gemensam samverkan kring läkemedelsfrågor. Ett särskilt läkemedelsråd inrättas för den norra regionen. På det sättet kan vi bli överens om gemensam upphandling av vissa läkemedel och vi kan också gemensamt ha en klar uppfattning hur vi ska hantera tex införandet av nya dyra läkemedel och terapier. Det här beslutade idag Norrlandstingens Regionförbund vid sitt möte i Östersund. För mig är det viktigt att säkerställa att även politiken också får ett inflytande över nya läkemedel och nya medicinska metoder. I ett allt svårare ekonomiskt läge för landstingen är det viktigt med rätta prioriteringar och samtidigt möjliggöra för införandet av nya meediciner och behandlingar som kan rädda liv och förbättra patienters livskvalitet.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.