Ingen kan allt-men alla kan något

HSO arrangerade i lördags en utfrågning av riksdagspartierna inför valet 2010 om handikappolitiken. Det var en viktig utfrågning och mitt budskap i debatten var att funktionsnedsättning får inte utgöra hinder för människor att utbilda sig, arbeta, ha en aktiv fritid eller utöva medborgerligt engagemang”

Min och Centerpartiets utgångspunkt är att alla människor kan växa och att alla människor vill känna stolthet, vill kunna försörja sig själva och vara fullt delaktiga i samhällslivet. Samhället ska vara tillgängligt för alla!  Dessutom vill vi att det ska råda jämlikhet i levnadsvillkoren för flickor och pojkar samt kvinnor och män med funktionsnedsättningar.


Det största hindret för full delaktighet är den okunskap och de negativa värderingar och attityder som fortfarande finns i samhället. Att motverka dessa negativa attityder är ett gemensamt ansvar. Vi är övertygade om att ett viktigt steg mot full delaktighet är möjligheten att kunna försörja sig genom eget arbete. Det ska vara enkelt att anställa en person med funktionsnedsättning. Ingen kan allt – men alla kan något, och denna förmåga måste tas tillvara. Jag vill se ännu fler och snabbare insatser för att personer med funktionsnedsättning ska kunna försörja sig genom eget arbete.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.