Vänsterpartiet och SD minskar i Sifos mätning

Vänsterpartiet minskar i opinionen trots att de nyligen har haft kongress. Eller kanske just därför! Det kan man läsa i Sifos väljarundersökning i Svd idag. Vanligtvis så har partier och partiledare möjlighet att under en kongress profilera sin politik och vad man vill just nu föra ut. Men folk är kloka och vänsterpartiets politik inger varken förtroende med skattehöjningar som recept att klara framtidens utmaningar eller att vara ett klart alternativ som en del i en eventuell rödgrön regering.
Kanske mest glädjande är att Sverigedemokraterna nu äntligen är en bra bit under fyraprocentsspärren.
Centerpartiet har stoppat fallet och stabiliserat sig, till och med klättrar man sakta uppåt även om det inte är statistiskt säkerställda siffror.
Avståndet mellan blocken minskar även i Sifo undersökningen och detta kommer fortsätta fram mot valdagen. Alliansregeringens trovärdighet och kraft att klara en stark ekonomi trots svåra tider kommer att vara helt avgörande på valdagen.

Etiketter: , , ,

9 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Minskar inte kD också i undersökningen, och varför skriver du inte om det?
  Och hur räknar en politiker som du,hur många röster får Alliansen? De kan ju inte räkna med kD’s då de enligt undersökningen åker riksdagen

 2. Olle Edblom

  Svar till Lars Gidlöf (2010-05-16 12:01)
  Självklart tror jag att KD klarar riksdagsspärren valdagen och därför räknar jag in Kd i allians blockets siffror.

 3. Olle Edblom

  Svar till Alejandro Caviedes (2010-05-16 13:00)
  Låt oss vänta och se om detta vid nästa mätning. CUF har mitt stöd att bilda opinion och skapa debatt hur man kan ge förutsättningar för jobbpolitik och bekämpa ungdomsarbetslösheten.

 4. Lars Gidlöf

  Är det något typiskt med politiker eller vad beror det på. När man läser din rubrik, så tror man att det endast är SD och V som minskar, men minskade inte kD också, och varför talar du inte om detta?

  Ni ska alltid snacka runt,var tar all ärlighet och fakta vägen då man blir politiker?

  Vore intressant att se om du kan svara rakt,det brukar ju inte politiker kunna.

  Undrar också var man lär sig att svara svävande som Ni politker gör, finns det kurser?

  Om du räknar med att kD kommer in i riksdagen så följer du ju undersökningen rätt, men då innebär det väl också att det blir regimskifte,eller?

 5. Olle Edblom

  Svar till Lars Gidlöf (2010-05-16 20:58)
  Att KD minskar har andra media och du så tydligt beskrivit så min blogg skulle handla om att V trots kongress och stort mediabevakning ändå minskar kraftigt. Det visar på att folk börjar förstå den rödgrönas politik och effekterna av den. Tydlighet är viktigt för oss politiker och jag anstränger mig verkligen för att vara det.

 6. Pär Andersson

  Gemensamt för alla som studerar de återkommande opinionsmätingarna är nog sättet läsa dem på. ”Som f-n läser Bibeln” är signifikant för flertalet. Mörkermännen från höger kan se att vänsterns siffror minskar och vi andra glädjer oss åt att KD åter är på väg att försvinna till de mörka lutheranska skrymslen de en gång dök upp ifrån.

 7. Håkan

  ”Som f-n läser bibeln”. Ibland blir man så trött på alla ovidkommande och tendensiösa inlägg på politikers bloggar. Avsikten verkar vara att i första hand misstänkliggöra. Varför inte hålla sig till sakfrågorna? Poängen med blogginlägget var, som jag uppfattat det, att notera att v tappar trots medial uppmärksamhet till följd av den nyligen genomförda kongressen. Pär Andersson: Har Edblom uppfattat opinionsundersökningen felaktigt? Som fan läser bibeln stämmer väl bättre in på ditt eget sätt att uttrycka dig när du (om jag förstår dig rätt) jämställer Olle Edblom med mörkermän från höger

 8. Pär Andersson

  För det första är jag definitivt inte politiker. För det andra är den mest påtagliga tendensen i politikerbloggarna på vk.se de oupphörliga attackerna på MP och V. Kreativiteten hos högerbloggarna är också betydligt större när det gäller att sätta nedvärderande etiketter på den rödgröna alliansen än att redogöra för sin egna politik. Jfr pastorns tillmäle ”Ohlyansen”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.