Vägval för neurosjukvården i Västerbotten

Från mobilen

Vägval för neurosjukvården i Västerbotten. Idag har Nurologiska Handikapades Riksförbund haft en information och debatt om neurosjukvården i Västerbotten. Det var en mycket givande eftermiddag i Umeå och vi som deltog från politiken fick med oss av mycket ny kunskap. Glädjande var att Västerbotten låg så bra till i vård och behandling. Men det fanns också förbättringsområden. Väntetiderna kan bli kortare,behandlingen av duopa och framför allt rehabiliteringen måste förbättras. Kunskap och behandling på hälsocentraler kan vi förbättra och att inför beslut och prioriteringar göra hälsoekonomiska analyser. Det vill säga se hela effekten av insatta behandlingar och nya dyra läkemedel. Min förhoppning är att vi får en nationell syn på dessa dyra läkemedel så att inte bostadsort ska vara avgörande för behandlingen av neurologiska sjuka. Hjärnans sjukdomar som underbehandlas leder till stora samhällsekonomiska kostnader. Man önskar att vi kunnde bättre sehelheten och att vi hade en gemensam börs. Landsting,kommun,försäkringskassa vinner alla på tidig diagnos och behandling.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.