NUS och sjuka hus

Underhållet av landstingets byggnader brister. Det har varit känt av politiken och varit ett ständigt diskussionsämne vid upprättande av landstingets budgetar.  Det är ingen bra bespartingsåtgärd att minska på det planenliga underhållet. Men osthyvelsbesparingar har varit ett tydligt socialdemokratiskt knep när ekonomin tryter. Från alliansen i landstinget har vi tagit helt avstånd ifrån osthyvelsmetoden vid besparingar. Det gäller för veksamheten och för länets medborgare få tydliga pririteringar istället som visar vad man kan göra mindre av eller helt upphöra med. Inte bara säga att vi skär lite jämt över all verksamhet, även på underhållet. Nu är det än märkligare att den sittande majoriteten i landstinget, s,v och miljöpartiet inte ens lägger någon budget före valet som kan visa vad man vill med det viktiga som tex hur underhållet av våra byggnader ska dimensioneras. Det visar på en oansvarig politik och en politik som mörkar för väljarna och för verksamheten vad man tänker stå för nästa mandatperiod. Det är verkligen dags för en ny politisk ledning i landstinget i valet 2010.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.