Filippa Reinfelts besök

Från mobilen

Igår fick vi i Allians för Västerbotten besök av Filippa Reinfelt (m) landstingsråd i Stockholms läns landsting. Vi diskuterade ett  maktövertagande i Landstinget. Erfarenhet från Stockholm och alliansens arbete i Stockholm ger inspiration.

Visst borde västerbottningarna få en ny majoritet. Det är ni värda och skulle innebära mycket större valfrihet och en ny resa för att klara av alla underskott socialdemokraterna försatt landstinget i. Det var en av alla budskap Filippa delgav oss. I Stockholm har den sittande alliansmajoriteten, m,fp, kd och centerpartiet inneburit en helt annan tillgänglighet i vården med bla vårdvalsreformen som ökat antalet hälsocentraler och förbättrad tillgängligheten i områden som tidigare haft mycket dålig bemanning och länga köer. I stockholm går man vidare och ökar bland annat valfriheten inom även delar av övrig sjukvård. Man har tex släppt friheten att etablera och driva logopedverksamheten som inneburit många fler utövare och sänkt årslånga köer till bara väntetider på ca 2-3 veckor.

Nu är det dags efter 30 år av vänsterstyrd att väljarna väljer bort den tysta majoriteten och ger alliansen möjlighet att komma till rätta med landstingets underskott,köer och brister i personalpolitiken även i Västerbotten. Västerbottniongen borde i valet till landstinget välja bort en majoritet som bara har "tankar" vad man vill göra. I allians för Västerbotten har vi lagt fast ett tydligt valmanifest och en inriktning på en budget för kommande år. Vänsterkartellen i landstinget ger inga besked,bara gamla upprepningar som inget parti någonsin har ifrågasatt.

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. hans

    ”Men när apoteken privatiserades blev det stopp. Nu har han inte råd.

    – Jag kan tvingas välja vilken medicin jag kan köpa, säger han.

    Svårt sjuka som har det ekonomiskt kärvt riskerar att dö på grund av den nya apoteksmarknaden.”

    Saxat ur aftonbladet 31/8 -10.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.