Hälsocentralerna och läkarbemanningen

Igår besökte jag hälsocentralen i Vindeln och blev informerad om den svåra läkarsituationen som de har hamnat i.Primärvården i Vindeln är verkligen hotad då flera läkare nu är på väg ifrån Hälsocentralen.

Nu måste landstinget verkligen anstränga sig att klara av rekrytering av läkare till våra Hälsocentraler och vi måste sluta lita på att stafettläkare ska klara tryggheten för länets medborgare.Primärvården har alldeles för lite resurser för sitt uppdrag att ge en trygg, tillgänglig och säker vård. Därför vill centerpartiet ge primärvården betydande resurstillskott. Om det bloggade jag igår också.

 
Vi måste också se över ledningsorganisationen och jag ifrågasätter verkligen att vi ska en gemensam ledning för tre hälsocentraler i tre kommuner, Vindeln, Vännäs och Bjurholm. Överhuvudtaget måste varje hälsocentral ta vara på sina fördelar nu när vi har vårdval och med en tydlig och närvarande chef profilera sin hälsocentral då varje listad patient är så viktig för att ekonomin ska gå ihop.För äldrevården som kommunen ansvarar för är det också viktigt med närvarande läkare som kan göra hembesök och besök på äldreboenden.  Ska  kommunerna vara attraktiva och skapa tillväxt måste primärvården fungera så att innevånare och företag kan känna trygghet med säker läkarbemanning och trygg service.
 
Återigen efterlyser jag vad socialdemokraterna och de rödgröna i landstinget vill göra för Vindelnborna och primärvården i hela länet. De är mycket tysta i valrörelsen och tystheten borde leda till att de väljs bort för en ny politisk ledning i landstinget den 19 september efter 30 årigt sossestyre.
Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Gun Rehnman

    Efter 30 år är det dags! Men det tycker nästan de flesta som man talat med, så den som väljer annat…..kan då alltså inte klaga, eller hur?!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.