Kraftiga besparingar i vården med en s-majoritet

Förtroendet för vården är bra.Det visar en nyligen gjord undersökning av TV4. Men nu väntas kraftfulla besparingar om socialdemokraterna och vänstern får väljarnas förtroende i valet till landstinget. Bara under innevarande år så skall landstinget spara 113 miljoner. Det innebär allt mindre händer i vården. Centerpartiet och alliansen i landstinget tar bestämt avstånd från dessa sk osthyvelsbesparingar i vården. Vårdköerna, arbetsmiljön och patientsäkerheten kommer att försämras. Vi säger därför NEJ till dessa besparingar,istället ska vi ha mer sjukvård för pengarna inte mindre. Besparingar får göras inom övrig verksamhet inte i den direkta sjukvården.

Äntligen fick TV4 ut Peter Olofsson den som är sossarnas nya osynliga ledare till en debatt med mig och jag tror det blev tydligt att de bara mörkar för väljarna då de inte har presenterat någon valbudget. Väljarna får inte besked om det blir ytterligare besparingar eller skattehöjningar. Från alliansen är vi tydliga och vi har lagt såväl gemensamt valmanifest och inriktning på en budget för 2011. I eftermiddag blir det också direktsänd valdebatt i Radio Västerbotten som kan ge besked om de viktigaste valfrågorna i landstingsvalet. Väl mött i etermedia idag.

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. Robert Winroth

    Intressant Olle. Du får gärna utveckla dina tankar om hur du tänkt att hämta hem över 100 miljoner på som du skriver ”inom övrig verksamhet inte i den direkta sjukvården”. Är det på våra lokaler, kulturen, länstrafiken?

    Vi har lagt en treårig budget det vet du…det som är unikt med dagens läge är att det är så otroligt stor skillnad på vilken regering vi har efter den 19 september. En rödgrön regering satsar på välfärden före skattesänkningar och det innebär långt mycket mer statsbidrag för vårt landsting, vilket i sin tur ger oss så mycket bättre möjligheter att rätta till vår ekonomi.

  2. Svea R

    Vem köpte du bil av Olle?

    Citat ur VK:s webb:
    Företaget Carfax, som säljer uppgifter om fordonshistorik, har låtit Yougov undersöka vilken av partiledarna som svenska folket helst skulle köpa en begagnad bil av.

    Centerpartiets Maud Olofsson och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson hamnar i botten av listan

  3. olle edblom

    I den budget som du står bakom för 2010 ska landstinget spara 113 miljoner utlagd som generell besparing över alla verksamheter.Det var vi emot. Vi hade en total finansierad budget. Nu minskar vårdpersonalen i dessa spartider som du backat upp. Över 200 personer och många vårdplatser har hitills försvunnit. Det är ditt och s-majoritetens ansvar. För nästa år där har ni inte gett något som helst svar om ytterligare besparingar och om det blir skattehöjningar. Om du och vänsterpartiet och S har ansvaret i landstinget så borde ni ge besked i första hand så att väljarna vet före valet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.