Tydligare Centerparti i välfärdsfrågor krävs

I helgen presenterade Skoop en opinionsundersökning och den stärker det som varit känt sedan valet. Inom alliansen går det bra för moderaterna medan vi övriga har det svårt. De rödgröna minskar sin andel och det är framför allt socialdemokraterna som rasar

Det som sker inom alliansen är ett orostecken och sker ingen förändring där de andra partierna inte helt glöms bort så finns stora risker för att så starka spänningar inom alliansen uppstår att regeringen börja krackelera. Och inte blir det bättre i handlingskraft när frågor blockeras av dessa spänningar och att sverigedemokraterna förhindrar att viktiga frågor går till beslut i riksdagen.
 
Helgens framtidskonferens i Vännäs diskuterade länscentern också dessa frågor och att partiet måste visa en tydlighet vad man vill göra och vad som är partiets viktigaste frågor. I slutet av denna månad så kommer centerpartiet att presentera sin nationella valanalys som ska bilda avstamp för utvecklingsarbetet de kommande åren. Jag är övertygad om att det måste till betydande tuffare prioriteringar av centerpartiets hjärtefrågor även då vi finns med i en allians. Även så i landstinget.

Företagarfrågor i all ära men i många människors vardag så är välfärdsfrågor viktiga att driva och att de upplevs av oss alla som nära, trygga och rättvisa. Det gjorde vi inte tillräckligt tydligt i valet och vi skapade inte en tydlig bild vad vi ville. Det gäller både välfärd när man är sjuk och att den då är nära när vi behöver den och tillgänglig. Välfärd är också att servicen fungerar även på landsbygden. Att vi har affär, skola, bra vägar och bensinmackar. Centerpartiet ska vara den kraft inom alliansen som upplevs som garanten för det. Maud myntade vid sitt tillträde som partiledare att vi skulle vara det parti som hade uppgiften att komma tillrätta med den ekonomiska och sociala klyvningen som skedde i landets glesa delar. Det uppdraget måste vi fortsätta med och leverera beslut så vi blir det parti som skapar rättvisa mellan människor och mellan regioner.

3 kommentarer

  1. Nicklas Sundberg

    Jag tror på ett Centerparti som hävdar ett brett hållbarhetsbegrepp: Miljömedvetet – Företagsekonomiskt – Solidaritet. Gröna välfärdsentreprenörer!

  2. Skogsägare

    Men pratar inte alla om välfärden? Är verkligen liberalismen så död i Sverige att ingen vågar ifrågasätta välfärdsstaten?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.