Centerpartiets förnyelsearbete

Nu har centerpartiets valanalysgrupp presenterat sin syn på varför det gick som det gick för centerpartiet i valet och lämnar utifrån sin analys fram en rad slutsatser och förslag.

Nu möter vi en spännande tid när gruppens arbete ska debatteras ut i centerrörelsen. Hoppas vi gör det och tar till oss av gruppens förslag och gör verkstad av det.

Några viktiga slutsatser och förslag som jag tycker är högst relevanta.

·        Vi drunknade i regeringsarbetet. Vi blev för mycket försvarare och förde inte en profilerad debatt om våra profilfrågor.

·        Maud Olofsson hade för många uppdrag, partiledare, vice statsminister och näringsminister samtidigt. Därför rätt av analysgruppen att föreslå att vice partiordförande bör finnas

·        Centerpartiet slutade med förnyelsearbetet i partiet och med idéarbetet. Analysgruppens förslag på ett nytt idéprogram är därför jätteviktigt

·        Partiet var allt för lojal mot att alliansen skulle hålla ihop i alla frågor och försvaret av alla regeringsfrågor gjorde oss otydliga.

·        Vi måste komplettera våra profilfrågor så att vi får stöd både på landsbygd och i städerna. Mera värme i politiken och mindre siffror och statistik. Vi ska berätta vår vision med känsla. Och välfärdsfrågorna måste få större plats.

·        Politiken blir viktig att vi fokuserar på framöver. Vi behöver ingen debatt om partiledarbyte. Maud har ett starkt stöd i partiet.

·        Vi måste öppna upp partiet mer och hitta nya väljare och nya mötesplatser där vi kan föra idedebatten nära människorna.

·        Centerpartiet måste vara mer samhällskritiska och visa på solidaritet med de svaga i vårt samhälle.

·        När Alliansen bildades var de 3 mindre partierna tillsammans större än M, men nu är det tvärtom. Balansen har förskjutits och det måste vi hantera. Alla fyra partier måste få lika plats i allianssamarbetet. Men centerpartiet har också ansvar för att våra frågor får plats i alliansen.

Annie Johansson och analysgruppen har gjort ett mycket bra arbete

och hennes presentation och svar på ställda frågor vid presskonferensen idag var klockren.

Läs mer på hennes blogg idag.

 

http://anniejohansson.se/2011/01/28/centerpartiet-ska-bli-ett-modernt-frihetsparti/

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.