Bättre styrning av röntgen och lab

Idag på landstingsstyrelsen blev vi åter medveten om att det finns olika syn på hur vi politiskt från alliansen och de rödgröna vill styra hälso och sjukvården. Vi skulle yttra oss över en revisionsrapport som på ett förtjänstfullt lyfter fram att röntgen verksamheten idag utgör en flashals som innebär att väntetiderna i vården förlängs i onödan. Verksamheten är idag anslagsfinansierad och det tycker revisorerna blir en osäkerhet i vilken roll de ska spela i en patients väg genom vården. Som systemet idag är utformat så går beslutad anslagsbudget  före att patienterna i tid får ta sin röntgen för att konstatera om vad som behöver göras för eventuell behandling och för att fastställa rätt diagnos.

Den rödgröna majoriteten, s,v och mp, ville varken gå med på att väntetider till röngen och lab ska vara högst en månad och inte heller tydligt inse att vi måste gå från anslag till en intäktsfinansiering av röntgen. Från alliansen var vi tydliga om detta och att den analys som nu drar igång för att se över röntgenveksamheten måste vara klar så att vi kan ta förändringar i budget för 2012.

Det är som vanligt med socialdemokraterna och vänstern. Allt ska vara som tidigare. Vi behöver en ny modernare landstingspolitik och jag hade större förhoppningar till den nya politiska ledningen med Peter Olofsson (s) i ledningen men ack vad jag bedrog mig.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.