Familjecentral på Ålidhem

Vi måste få till stånd en familjecentral på Ålidhem. Den ar planerats under lång tid och otaliga är de överläggningar vi haft mellan landstinget och Umeå kommun om detta. Igår på landstingsfullmäktige ställde jag en enkel fråga till det nya landstingsrådet Peter Olofsson om han var beredd att nu lösa denna långbänk. Hans svarade i svepande ordalag att visst är det Ålidhem som borde komma ifråga men inga löften gavs. Inte heller visste han om pengarna skulle räcka som var avsatta, dvs 1 miljon.

Allt tyder dock att S har avsatt för lite. Från centerpartiet och övriga allianspartier i oppositionen hade vi i vår budget avsatt dubbelt så mycket, dvs 2 miljoner. Vi vet att behovet är stort att inrätta familjecentraler där kommun med öppen förskola,socialtjänst och landstingets mödravård och barnavård jobbar tillsammans är en otrolig viktid verksamhet i att förebygga barnens ohälsa. Vi tycker dessutom att familjecentraler bör etableras på fler ställen i länet och det kräver resurser.

Men först i tur under 2011 står Ålidhem och jag hoppas att socialdemokraterna också är med på det. Centerpartiet kommer att för sin del agera för att det blir en verklighet. Men kan vi lita på att S gör det?

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Annika Andersson

    Det är pinsamt att man inte kommer till skott när alla egentligen är överens om att man vill bygga en familjecentral.Jag tror att det som behövs är att man ger någon det här uppdraget att se till att det här kommer igång. Någon som söker lokal,kallar till möten och driver frågan framåt tillsammans med aktörerna,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.