Dragonens Hälsocentral och distriktssköterskermottagningen i Tavelsjö

Distriktssköterskemottagningen i Tavelsjö blir kvar. Carema och Dragonens Hälsocentral har idag gått med på att ingå i Hälsovalet och att de behåller en filial i Tavelsjö. Men i andra lokaler. Grattis till alla tavelsjöbor och centerpartiet i Tavelsjö till er enträgna kamp att få behålla en distriktssköterskemottagning i området. Vård nära Dig är jätteviktigt och sätter patienten och medborgaren i centrum .

Det gör skillnad när den lokal mobiliseringen sker och politiken engagerar sig i lokala viktiga frågor för en bygds utveckling.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. S. Lenn Pettersson

    Bra att mottagningen blir kvart i Tavelsjö. När Dragonen aviserade att mottagningen skulle läggas ner, var det ett ett led i Caremas strävan att sänka driftskostnaderna i Umeå. Pengen för varje registrerad paationt vid hälsocentralen var för låg. ansåg CVarema. Länets centraler har ju en av landets lägsta petientersättningar från landstinget. Innebär Caremas omvändelse att någon ekonomisk speciallösning förhandlats fram. Edblom sitter inne med kunskapen. Berätta…

  2. Olle Edblom

    Svar till S. Lenn Pettersson (2011-03-31 16:31)
    Nej någon särskild ersättning går inte ut för distriktssköterskefilalen. Utan carema har väl insett att man är mån om att Tavelsjöborna är listade hos Dragonens hälsocentral. Tycker som du att ersättningssystemet dock bör justeras för att möjliggöra den här vård nära lösningar där vi har långa avstånd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.