Orättvisa regler bör rättas till

RFSL har idag en debattartikel i VK som tar upp det orimliga att det ser olika ut mellan landstingen vad gäller behandling för barnlöshet mellan hetrosexuella par och lesbiska. Jag har tidigare i blogginlägg och i debatter i landstingsfullmäktige och i träffar med RFSL påtalat att för min och centerpartiets del är vi beredda att rätta till orättvisorna.

I dagens sammanträde med arbetsutskottet fick vi en genomgång av hur frågan bereds och diskuteras i norrlandslänen. Frågan kommer att utredas ytterligare och min förhoppning är att det så småningom blir en rekommendation att vi gör likadant i Norrlandslänen. Och att vi alla likställer reglerna för lesbiska par med de hetrosexuella. Socialdemokraterna har lite beslutsvånda i frågan men jag tror att de så småningom inser att de inte ska ta strid i den här frågan. Fler barn i Norrland "vinner" alla på även landstinget.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Anna Galin

    Så himlarns bra skrivet! Jag tror (och hoppas) också att socialdemokraterna kommer att ta sitt förnuft till fånga och dels inse att reglerna är helt orimliga som det ser ut idag och dels att de kanske inte har så stort stöd i sin åsikt. Det är mycket glädjande att höra partier i landstinget som inte håller med socialdemokraternas nuvarande ställninsgtagande -jag vet att ni är flera!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.