Spiken i kistan för ambulanser i Malå och Åsele

Ambulanserna i Åsele och Malå dras in. Det blev tyvärr dagens beslut i  Hälso och sjukvårdsnämnden. Socialdemokraterna drev igenom beslutet och bara en inlandssosse deltog. Norsjö repre(s)ententen och Marita Fransson (s) i Lycksel hade ersättare. De hade "förhinder"!

Centerpartiet och allianspartierna försökte få majoriteten att förstå det olyckliga att lägga ned ambulanserna och dra ned på vårdplatser i sån stor omfattning men det hjälpte inte. Akutplatserna i inlandet kommer dock att behandlas av styrelsen senare. Jag har inga större förhoppningar att S och Mp ändrar sig på den punkten heller.

Även om det finns alternativa besparingsförslag från oss i centerpartiet och alliansen verkar det som om socialdemokraterna till varje pris ska driva igenom sina besparingar. Besparingar som innebär en försämring av den nära vården och skapar otrygghet och dessutom mest troligt inte sparar några pengar i slutändan. Jag hoppas väljarna inte glömmer detta när de går till val 2014.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Olle Edblom

    Svar till Emil i Katthult (2011-11-02 15:26)
    Om du menar att vissa inlandskattor inte var ”hemma” så har du rätt. Man borde ju förvänta sig att de vill ta politiskt ansvar för en rättvis inlandssjukvård… eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.