Landstinget förlorar 21 miljoner på (s)-budget

21 miljoner förlorar Västerbottens läns landsting. Det redovisas idag i en rapport där Alliansens partisekreterare granskar hur Socialdemokraternas nationella budgetmotion slår mot de svenska kommunerna och landstingen. Detta är en följd av den höjda arbetsgivaravgiften för ungdomar som landstinget måste betala om Socialdemokraterna får bestämma.
En fördubblad arbetsgivaravgift för ungdomar är ett hårt slag mot en grupp som idag har svårigheter att komma in på arbetsmarknaden. Vi ska göra det lättare för ungdomar att få en fot på arbetsmarknaden – inte svårare.

Och inte nog med att de höjda arbetsgivaravgifterna gör det svårare för ungdomar att få arbete, det ökar också landstingets kostnader vilket riskerar att försämra välfärden. Om ett sådant här förslag skulle verkställas så är det minst lika mycket ökade kostnader som de tänker spara på akutplatser, primärvård och ambulanser. Vi får glädjas åt att vi inte har en s-styrd regering för annars skulle sparåtgärderna blivit än jobbigare och välfärden och länets sjukvård skulle vara än mer hotad och otrygg.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.