Effekter av besparingar i landstinget ?

Vad leder besparingarna i landstinget till egentligen. Ja den frågan kan man verkligen ställa. Det som nu debatteras mest är inlandssjukvårdens nedrustning som socialdemokraterna och miljöpartiet genomför. Protesterna är höga med rätta och aktionerna av berörd befolkning är ett friskhetstecken. Mycket bättre med lokala aktioner än protestlistor som oftas bara läggs till arkivet.

I mina tidigare bloggar har jag fått många kommentarer om det verkligen blir några spareffekter och vad som är mitt partis alternativ. Centerpartiet och hela oppositionen har  protesterat mot nedrustningen av vården som sker både i inlandet men också i Umeå, Skellefteå och Lycksele. Innan man gör den här typen av nedläggning av vårdplatser och indragningar av ambulanser måste man veta om de ger några spareffekter och vilka andra konsekvenser som kan uppstå. Något sådant är inte presenterat.

Lyssnade också i morse på en intervju av landstingsdirektören på Västerbottens Nytt som säger att det kommer mera och att det som nu diskuterats bara är en del av alla sparförslag som ingår i projekt balans. Man kan verkligen ifrågasätta varför det varit så svårt att få se helheten. Och kan det vara så att om man lägger fokus på ett 15 tal aktiviteter så genomförs utan insyn alla andra 60 aktiviteter utan granskning? Som förtroendevald vill jag inte sitta på läktaren och överlåta till professionen och tjänstemän att driva igenom förslag som sedan jag måste som politiker försvara.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Ingrid Oscarsson

    Kan inte ni från Alliansen gemensamt ställa upp för Inlandet och komma till Dorotea sjukstuga för att stötta okupanterna?! Vi behöver argument i samtalen med dessa drivna debattörer som Olofsson och Rastad. Vi behöver hjälp att kunna möta maktspråket och manipulerandet.

    Vårt land har inte råd att vara utan glesbygden.

  2. Olle Edblom

    Svar till Ingrid Oscarsson (2012-02-06 22:31)
    Eftersom vi i alliansen har gått emot s och mp beslut att dra in akutplatser och ambulansen i Åsele så stöttar vi verkligen era aktioner. Ska diskutera med mina alliansvänner när det kan vara möjligt att besöka er. Synd att vänsterpartiet inte kunde rösta för våra förslag så hade enigheten varit större emot den nedrustning som socialdemokraterna och miljöpartiet nu igångsatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.