Håll dig till sanningen Lennart Holmlund!

Nu är Lennart  Holmlund ute och förvränger sanningen. Allt för att smutskasta alliansen i landstinget. Hur kan han aven intervju av folkpartisten Marianne Normark om landstingets besparingar komma till den slutsatsen i sin blogg att alliansen i sitt förslag till besparingar innebär att all kollektiv trafik ska läggas ned. Att kultursatsningar och hela Region Västerbottens nuvarande ansvar för regionala utveckligsfrågor upphör. Det övergår mitt förstånd.

Men han har väl som syfte att i socialdemokraternas trängda läge i opnionen mot all deras nedrustningsförslag vad gäller vården för västerbottningarna ta till osanningar. Detta för att svänga fokus och hjälpa sina partikamrater i landstinget och smutskasta våra förslag till alternativ istället för att skära ned i vården, lägga ned vårdplatser och dra in ambulanser.

I alliansens förslag istället för sparande i den nära och trygga vården har vi föreslagit minskningar i landstinget administration, minskad lokalanvändning, minskade kastnader för vårdskador. Vi har inte lagt ned länstrafiken eller minskat deras anslag. Vi tror dock att man kan bli tvungen att prioritera vård före satsningar i landstingets ansvar för regionala utvecklingsfrågor och även inom kulturen. Ansvaret för dessa verksamheter ligger nu på region Västerbotten men det betyder inte att de får någon gräddfil och inte ska komma ifråga för besparingar. Men inte helt upphöra med sin verksamhet som Holmlund säger. Man kan dock som i debatten i Åsele och ambulansindragningen ifrågasätta  om en besparing på 1 till 1,5 miljoner inte borde hellre ske inom kulturen än att försämra för Åselebornas och deras trygghet med en ambulans.

Dessutom Lennart Holmlund och Peter Olofsson så har statsbidragen till landstingen höjts för 2011 med 1,5 miljarder. I ditt partis budgetalternativ nationellt finns inget förslag heller om att värdesäkra statsbidragen.