Förhandling med Dorotea misslyckades om akutplatser

Inga vårdplatser i Dorotea. Det är nu tyvärr klart. Ser av ett pressmeddelande som landstinget skickat ut att förhandlingarna inte gett något resultat alls. Nu ska Doroteaborna förlita sig på akutvård i Åsele och Vilhelmina. Det är högst olyckligt att det inte går att komma fram i en förhandling där kommunen och landstinget kan tillsammans ge en trygghet som befolkningen ha rätt att ställa sig.

Varför kan inte socialdemokraterna i kommunen och landstinget bli överens om så viktiga frågor om närhet och trygghet? Släpp på prestigen och gör om och gör rätt. Det kan inte vara mycket pengar det rör sig om om man försöker öppna upp akutplatser tillsammans.

Imorgon kommer jag att besöka Dorotea och tillsammans med Marianne Normark, gruppledare för Fp, ska vi ta del av occupanternas synpunkter och titta på de tänkta platserna på Borgvattengården.

Vi har skickat ut följande pressmeddelande idag med anledning av vårt besök.

 Pressmeddelande 120223:

Alliansföreträdare på besök i Dorotea
I morgon fredag den 24 februari besöker Marianne Normark (FP) och Olle Edblom (C) Dorotea. De ska besöka sjukstugan och ockupanterna för att lyssna på dem och stödja dem i deras kamp för att få en lösning till stånd. Under dagen ska de dessutom besöka sjukhemmet och de tilltänkta platserna för vård vid livets slutskede som eventuellt ska ersätta akutsjukvårdsplatserna som försvinner i samband med landstingets besparingar.
– Vår åsikt är självklart att akutplatserna ska vara kvar och vi anser att akutplatser och vård vid livets slutskede är två helt skilda vårdformer. Gör om och gör rätt och släpp på prestigen, säger Olle Edblom och Marianne Normark.
För mer information:
Marianne Normark (FP)
070 243 57 04
Olle Edblom (C)
070 564 44 65
Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Oscar

    Varför skall vi betala landstingsskatt och sjukförsäkringsavgift på våra löner.
    Frågeställningar som kommer att lyftas fram i närtid.

    Bättre, kanske att vi organiserar vår egen akutvård i inlandet i egen regi!

    I vilket fall som helst kommer människornas syn på politiken att förändras

  2. Ingrid Oscarsson

    Ja, det är bedrövligt att ett parti som socialdemokraterna – som jag fått för mig var ett parti som bildades för de människor som var i underläge. De har ju alltid kallat sig för ”de små människornas” parti. NU är det verkligen inte så. Nu är det alli8ansen som står på vår sida och kämpar för vår sak. Tack för det. Välkomna till oss.
    Vi kommer att hålla fast vid de krav vi har att alla fyra akutplatserna skall vara kvar och att Åseleambulansen skall tillbaka! Vi ger oss inte!

    Ingrid Oscarsson, Bellvik, 2,5 mil från Dorotea, 7,5 mil från Vilhelmina och Åsele, !7,5 mil från Lycksele och 25 mil från Umeå.

    PS. Olofsson sa idag i chatten på VK att alla i länet har akutvård. Det finns i Umeå, Skellefteå och Lycksele… Oförskämt mot Borgafjäll, Klimpfjäll, Ammarnäs och alla små byar i Norrlands inland.

    Vackert sagt i stroke-kampanjens tidevarv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.