Tillväxt i länet och sjukvårdens besparingar

Försämrad tilväxt och utveckling är priset av landstingets besparingar. Det konstaterar. Företagarna Västerbotten i en debattartikel i dagens VK.

De har genomfört en enkätundersökning som är slående och som klart visar att landstingets försämring av vården i länet ger betydande sämre förutsättningar att tex rekrytera personal och starta nya jobb. Så här svarade 259 länsföretag enligt debattartikeln.

"På frågan om landstinget agerande i sjukvårdsfrågan påverkar tillväxten, svarade 89,2 procent: ja, negativt. På frågan om vilka sätt det påverkar tillväxten, svarade företagarna:

– 68 procent, sämre möjligheter att rekrytera personal

– 49 procent, färre nyetableringar

– 47 procent, minskat kundunderlag

– 12 procent, andra hinder"

Detta visar att neddragningar i sjukvården som socialdemokraterna och miljöpartiet beslutat om och som nu sätts i verket är helt klart fel inriktning för att vi ska kunna utveckla länet och få ett levande Västerbotten både i kusten och i inlandet. Jag stärks hela tiden i min övertygelse att det som nu sker måste få ett stopp och de planer som finns för en folkkomröstning kanske är den sista möjliga utväg för att få de styrande politikerna Peter Olofsson och Robert Winrot att besinna sig. Gör om gör rätt! Nedrusta inte vården i länet. Även inlandet måste ha en rättvis , trygg och nära vård.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.