Sämre hjärtvård i glesbygdslänen

Hjärtvården i länet kan bli bättre. Den statistik som Hjärt- och lungfonden redovisat i en rapport idag visar att 44% av länsborna inte får vård i rätt tid om de drabbas av allvarlig hjärtinfarkt. Det är självklart svårare att ge vård i tid i ett glest län som Västerbotten. Men vi kan inte för den skull luta oss tillbaka och inte gör allt vad som är möjligt för att förbättra vården. Det är helt livsavgörande för behandling och rehabilitering att de som drabbas kommer in så tidigt som möjligt för vård.
 
Att då dra in på ambulanser och akutplatser som socialdemokraterna och miljöpartiet gjort i vårt län ger oss inte bättre förutsättningar till ett snabbt omhändertagande av hjärtinfarkter. I Åsele med en sk akutbil kan inte ens bilen köra till lasarettet i Lycksele. De boende måste helt vara beroende att det inom rimlig tid kommer en riktig ambulans.
 
Det är med oro jag ser hur inlandssjukvården nedrustas och vi ger inte alls en rättvis och lika vård i hela länet. När ska den sittande majoriteten i landstinget , s+mp, ta sitt förnuft till fånga och göra om och göra rätt.
Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Jerry Sellin

    Och så fort man nämner att den så kallade Akutbilen i Åsele inte får åka utanför kommungränsen på medlemsmötena som S i Åsele har.. så säger ledande kommunsossar att givetvis använder personalen i bilen ”Sunt förnuft”, och jag som en del av S i Åsele då ifrågasätter deras ovilja att se att dom i så fall uppmuntrar personalen till avtalsbrott, och eventuellt lagbrott. Men det avfärdas med orden, dom använder sig av sunt förnuft. Man kan fråga sig vems ärenden de ledande kommunpolitikerna i både S och Åkl går, för det är då absolut inte kommunbefolkningens ärenden.

    Och sen kan man undra om den så kallade Akutbilen enligt lag får vara skyltad med orden AKUTBIL, när den inte är registrerad som ett utryckningsfordon.
    För även Olofsson och Rastad sa att det var en olycklig formulering att kalla bilen för Akutbil, då det endast är en I Väntan På Ambulans bil (IVPA).

    Mvh, Jerry Sellin, en av befolkningen framröstad sosse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.