Folkomröstningen i landstinget

Här skriver alliansens gruppledare Birgitta Nordvall, Olle Edblom, Nicklas Sandström och Marianne Normark  på för en folkomröstning

Idag redovisade Doroteaupproret hur många namn som just nu samlats in för att en folkomröstning ska bli av i landstinget då det gäller bla neddragning av akutplatser och ambulans i inlandet. Det är helt otroligt att man redan nu har 15 000 namn och det krävs ca 21 000. Fram till slutdatumet den 4 december kommer de med råge lyckas samlaihop namnen. Så en folkomröstning blir nu säkert också beslutet i landstingsfullmäktige redan i februari 2013. Det krävs att 48 ledamöter säger Nej och när alla oppositions politiker(c,m,fp och kd) och även vänstern bejakar att akutplatser och ambulanser återställs så är ju utgången given.  

Som centerpartist tycker jag det är bra att vi har den här möjligheten i grundlagen att kräva folkomröstning. Det är en demokratisk rättighet och när folkviljan ser att det fattas "tokiga beslut" så ska vi medborgare kunna kräva omprövning. Och i det här fallet så är det ju uppenbart att s+ mp i landstinget fattat felaktiga beslut som äventyrar tryggheten och patientsäkerheten genom att försämra inlandssjukvården med nedläggning av akutplatser och indragning av ambulans i Åsele.

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

  1. Lars Olsson

    Gillar skarpt det ni gör. Synd bara att politiken tar sådana vändningar att det inte går att samsas om banala samhällsfunktioner för vanligt folk.
    Något måste ju ha hänt i ert landsting de senaste åren. Som inte befrämjat samarbete över partipolitiken
    Kör på, du och ni är livligt påhejade från F.d Landstingsrådet i Småländska Kronoberg, Lars Olsson

  2. Ingrid Oscarsson

    Hej Olle och alla andra centerpartister.
    Ja, doroteaborna jobbar till tusen. Det är inte svårt att få människor att skriva på – men det tar tid!!! På måndag eftermiddag och tisdag eftermiddag finns vi på torget i Umeå och uppe vid NUS med våra listor.
    KOM OCH HJÄLP TILL!!!! eller skicka dit alla vänner och bekanta att skriva på.

  3. sylvia samuelsson

    Som Åselebo ser jag fram emot att demokratin tar steg framåt när det gäller inlandssjukvården och inlandsbornas lika rätt till säker vård. Vård behöver inte se likadan ut men alla sveriges medborgare skall känna sig trygga på den plats de har valt att bo o verka. Ingen ifrågasätter inlandsboende när de gäller skogsbruk/skogsråvaraproduktion och vattenkraftsproduktion.Vill ge Doroteaupproret ett stort tack för deras uthållighet för vid varje namnunderskrift finns en aktiv kämpande medborgare.

  4. Olle Edblom

    Svar till Lars Olsson (2012-09-13 12:35)
    Tack Lars och tack för att du fortfarande är engagerad i vad som händer runt i vårdsverige. Blockpolitiken både nationellt och numera även regionalt är en tänkbar orsak till att det idag är svårare att träffa kloka beslutför länsbornas bästa över partigränserna

  5. Olle Edblom

    Svar till Ingrid Oscarsson (2012-09-13 13:24)
    Jag är också mäkta imponerad av ert fantastiska tålmodiga arbete för att ni ska få en rättvis sjukvård i inlandet. Jag var på ett centermöte förra veckan och fick genast 20 personer att skriva på om folkomröstningen. Du får listorna när vi träffs i Umeå nästa vecka

  6. Olle Edblom

    Svar till sylvia samuelsson (2012-09-13 13:32)
    Du har så rätt Sylvia. Det är en likvärdig vård som även inlandsborna ska ha rätt till. Och det bör vara både akutplatser och ambulanser som jag ser som en basservice för att ge en trygg, nära och säker vård.

  7. CA Otterhall

    Hej. Finns det någon garanti att Alliansen kommer att återställa den nedskärning som S + Mp lyckats åstadkomma i glesbygden vad gäller akutvård och ambulanser?

  8. Olle Edblom

    Svar till CA Otterhall (2012-09-13 17:19)
    Självklart utifrån nuvarande förutsättningar kommer vi att återställa nedskärningarna i inlandet om vi får majoritet i landstinget valet 2014. Den budget vi har lagt som alternativ till s och mp finansierar vi akutplatserna i Dorotea och Sorsele samt ambulans i Åsele

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.