Majoriteten i Region Västerbotten vill inte ha enkla biljettsystem

I en motion till Region Västerbotten har vi från centerpartiet motionerat om ett enklare biljettsystem för de som åker kollektivt. Idag är det inte möjligt att lösa en enkelbiljett som både gäller för buss och tåg under samma resa. Problem kring detta uppstår tex om man reser med buss och tåg mellan Hemavan och Umeå. Det går inte att köpa en biljett för hela resan utan man måste köpa två biljetter till en dyr kkostnad för resenären.

Varför inte lösa detta på ett enkelt sätt av Region Västerbotten som har ansvaret för kolektivtrafiken? Vår motion som du kan läsa mer om här, föreslår också att det införs ett periodkort för ungdomar. Det går majoriteten med på och ett sådant är nu beslutat om av regionstyrelsen. Men varför inte också ett enkelbiljettsystem för tåg och buss?

Idag på regionfullmäktige sammanträdet i Skellefteå kommer jag att yrka att den möjligheten ska utredas. Vi är alla betjänta av att vi förenklar för de som åker med kollektiva kommunikationer. Alla är vinnare av detta och möjliggör att vi uppfyller berättigade krav om ett hållbart och miljövänligt län.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.