Idag börjar centerpartiets framtidsstämma

500 centerpartister träffs idag för att diskutera partiets ideprogram. Vi som inte är på plats kan följa debatten på TV2 idag och imorgon.

Vår partiledare har idagens DN en debattartikel som sätter ned foten kring viktiga framtidsfrågor kring miljön och ett verkligt ambitiöst program för att vi ska bli fri i användandet av fossil energi.

Det är bra förslag som nu Annie Lööf presenterar och det är precis så här som nu arbetet börjar för att förverkliga ideprogrammet. Vi vinner inga val och väljare bara att göra ett ideprogram. Utan det är nu efter framtidsstämman som vårt gemensamma jobb börjar. Vi måste i ord och förslag driva centerpartiets framtidsfrågor både nationell men också i kommuner och landsting. Förslagen ska bygga på på de ideer som programmet lägger fast.

Jag hoppas att vi också driver politiskt  de verkligt mjuka frågorna kring välfärd, vård och omsorg. Här finns det mer att hoppas på att framtidsstämman blir tydligare att centerpartiet också är ett varmt och grönt parti som vill se mer av satsningar på vård , omsorg och skola. Frågor som en garant för att vi ser hela landet och hela länet. För oss i Västerbotten ett län som är tillgängligt och har likvärdig service i alla delar. Inte minst måste vi tillse att inlandets sjukvård inte raseras. För utan grundläggande service både inom vården och skolan så ser jag betydande problem hur de glesa delarna i landet ska kunna utvecklas. Här har verkligen centerpartiet en viktig funktion att vara det mest idebärande partiet för att säkerställa en rättvis politik i alla delar av länet.

 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.