Situationen på ryggenheten vid NUS försämrar tillgängligheten

Idag kan man läsa i VK att det är stor oro på ryggeneheten på NUS och avhopp sker bland sjuksköterskorna. Det innebär att man har stora problem inom verksamheten att klara tillgängligheten. Avhoppen bland sjuksköterskorna är oroande.

I lanadstingsstyrelsen förra veckan tog vi beslut om att organisatoriskt överföra ryggenheten från neurocentrum till ortopeden. Då sas inget om att det fanns dessa problem som nu redovisas i media. Man kan undra hur våra beslutsunderlag är och hur information till oss beslutsfattare sker. Det hade väl varit på plats att socialdemokraterna gett denna information till styrelsen om de problem som finns vid ryggenheten och om motivet till flytten.

Jag har själv blivit uppringd av patienter som är mycket oroliga för att de får vänta länge på operation av tex spinal stenos. Och enligt uppgift så väntar för tillfället 71 patienter på operation för spinal stenos.  Väntetiden på denna diagnos är 7 mån och vi klarar därmed inte vårdgarantin på ryggar. Det betyder att många kan komma kräva att få sin operation utförd utanför länet. I väntan på operation så är dessa patienter oftast utsatta för mycket smärta och lidande.

Det här visar återigen att socialdemokraterna och miljöpartiet inte tillför vården de medel som krävs för att få en trygg och patientsäker vård. Man måste prioritera vård före annan verksamhet.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.