Tar (s) folkomröstningen om vården på allvar?

Ja den frågan bör man verkligen ställa sig. Särskilt då man läser och hör vad Peter Olofsson säger om valdeltagande och hur han uppfattar frågeställningen. Han hävdar bla att valdeltagandet ska vara minst 50% för att han ska ta hänsyn till resuktatet. Även statsvetaren och experten kring folkomröstningar Bruno Kaufman ifrågasätter en sådan inställning och uppfattning. Det är ju en rådgivande folkomröstning och det finns ingen lagstiftning som kräver detta. Och precis som Bruno Kaufman säger i dagens Västerbottens Folkblad ”så måste det ju vara de som röstar som bestämmer annars blir det de som inte röstar som vinner priset.”

Jag är också bekymrad om att man signalerar en misstro mot medborgarna och det stärker inte alls tovärdigheten mot det politiska systemet. Varför ska man gå och rösta då när min röst inte har någon betydelse.Jag ser det verkligen som en bristande respekt både för väljarna, Doroteaupproret och alla som skrivit på för en folkomröstning.

Dessutom kommer fiolkomröstningen att kosta skattebetalarna i länet upp mot 15 miljoner kronor och ändå ska man inte respektera valresultatet om inte det blir ett 50 procentigt valdeltagande. Märklig inställning som socialdemokraterna och miljöpartiet har och i jämförelse med besparingen att dra in akuplatser och ambulans så blir man verkligen bekymrad hur majoriteten handskas med landstingets pengar.

Frågeställningen ska också enligt mitt förmenande gälla hur man ser på en rättvis vård i hela länet, inte bara i Åsele och Dorotea. Det är så folkinitiativet också gett uttryck för och som alla vi som bor i Umeå eller i Lycksele och Skellefteå uppfattade det när vi skrev på namninsamlingen för en folkomrästning. Centerpartiet har därför utarbetat ett åtgärdspaket där vi redovisar vår syn på rättvis och likvärdig vård i hela länet.

Min uppmaning blir att nu måste så många som möjligt ta chansen att protestera mot S och MP`s nedrustning av vården i länet och det gör amn genom att rösta JA den 8 september:

Frågan som du ska rösta JA eller Nej till lyder så här:

Som en del i att nå balans i ekonomin beslutade landstinget 2011 att minska antalet vårdplatser i Dorotea och ersätta den stationerade ambulansen i Åsele med en akutbil. Vill du ge Västerbottens läns landsting i uppdrag att utforma ett åtgärdspaket för hela länet som innebär att Dorotea får vårdplatser med läkarjourkedja som 2011 och att Åsele får en stationerad ambulans?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.