Alliansens åtgärdspaket för rättvis vård i hela länet

IMG_0483[1]

Alliansens åtgärdspaket har nu presenterats för media. Det gjorde vi i går på en presskonferens där vi betonar att folkomröstningen gäller inte bara akutplatser och ambulanser i inlandet. Frågan om JA eller NEJ berör så mycket mer. Att rösta JA innebär att hela länet protesterar mot den socialdemokratiska nedmonteringen av en trygg och nära vård.

Därför har centerpartiet och hela alliansen i landstinget ställt sig bakom ett åtgärdspaket där vi helt finansierar tre viktiga  delar för en rättvis sjukvård i hela länet.

1. Trygg akutvård med ambulans i hela länet.

Ambulans ska täcka hela länet och därför sk ambulans återinföras i Åsele. Länet är glest och och därför krävs det akutplatser i Dorotea och Sorsele på samma sätt som i de andra inlandskommunerna. Akutplatser är viktig för tryggheten och är en mer kostnadseffektiv vård än att läggas in på tex lasarettet i Lycksele.

2. Utveckla NUS och en trygg sjukhusvård i hela länet samt trygga framtiden för lasaretten i Skellefteå och Lycksele. Fler vårdplatser krävs och förbättras tillgängligheten inom barn- och ungdomspsykiatrin.

3. Bättre fungerande primärvård. Hälsocentraler i alla länets kommuner ska garanteras. Tiilför ytterligarte resurser till primärvården och kom till rätta med stafettläkarproblematiken. Dyra läkarlösningar är helt förkastligt och det krävs en förbättrad rekryteringsfunktion.

Våra förslag till åtgärdspaket är helt finansierat och ambulans i Åsele och akutplatser i Dorotea är ”småpengar” i en landstingsbudget på 8,5 miljarder.

Rösta JA i folkomröstningen – nu är smärtgränsen nådd!

Hela vårt åtgärdspaket hittar du här.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.