Peter Olofsson okänslig för folkviljan

Det är en politisk skandal att inte lyssna. Och man slutar aldrig att förvånas över socialdemokraternas maktmissbruk. Peter Olofsson tycker inte det finns någon anledning att göra om och göra rätt efter att nu folkomröstningen är över. Men hela 85% av de röstande säger JA till en rättvis sjukvård i hela länet och att Dorotea bör få sina akutplatser och Åsele sin ambulans.

Valdeltagandet var nästan 30 procent vilket jag tycker är fantastiskt bra för ett val som skett när vi inte har allmänt val. 53 305 i länet har röstat Ja. Om valdeltagandet 50% är ett krav och alla tillkommande 42 066 röstat nej skulle Ja sidan ändå ha segrat. 53 305 röster mot 46 482 dvs nästan 7% fler Ja röster. Det betyder att den stora ja-övervikten som nu blev är en mycket viktig och tung faktor som majoriteten S och mp bör ha med sig i sina överväganden att förändra den nedmontering som sker i vården i länet.

Min uppmaning är därför till Peter Olofsson lyssna på folkviljan och respektera valresultatet och förändra akutvården i inlandet så att den blir trygg och rättvis.Omröstningens utfall visar att det finns en klar majoritet som vill detta om valdeltagandet hade blivit 50% då det är ett så klar övervikt av Ja röster.

4 kommentarer

 1. Christian Thomasson

  han var på radio igår och rätt ut idiotförklarade väljarna med motiveringen : frågan är för komplex för väljarna att förstå och passar sig inte för en folkomröstning. Snacka om att vara maktfullkomlig… men det är ju val om ett år och då kan man ju hoppas att han åker ut…

 2. Sven-Olov Edvinsson

  (S )och (mp) i landstinget manipulerar begreppen valdeltagandet, valresultatet och rådgivande. Om nej-sidan skulle besegra det kraftiga ja- resultatet hade de behövt minst 55% valdeltagande. Manipulerandes innebär att röstskolket lönar sig mer än att rösta. (s) har förlorat sin demokratiska själ, (mp) har söndrigt ägt någon !

 3. Ingrid Oscarsson

  Hej i Umeå.
  Jag fick en åsikt till min blogg, som känns mycket intressant att föra vidare. Jag har aldrig tänkt på det så, men tycker att det ligger mycket i vad han skriver. Se här.

  Först så vill jag säga att ni gör ett helt fantastiskt arbete. Vad jag egentligen funderar över lite är hur de kan tolka valresultatet med total förkastelse.
  Frågan var väl lika vård för alla i hela länet, och återställa till tidigare i Dorotea och Åsele.
  Då är det min skyldighet att ta ställning.
  Väljer jag att rösta så är ju det självklart.
  Struntar jag i att rösta så avsäger jag ju mig rätten att påverka ett resultat, och då accepterar jag ju resultatet.
  Dessutom i fall jag avstår att rösta visar jag ju att jag inte är villig att försvara min röst i det ordinarie valet när jag tillsatte denna ledning. Med andra ord så har den som inte röstat visat sitt misstroende mot de sittande.
  Så jag tycker det är helklart att endera återställa eller avgå, annars fungerar inte demokratin.
  Vi Vann Återställ.

  • lf

   Olle Edblom mfl. är en bluff.Folkviljan i ett demokratiskt samhälle är att där vi har flertalet som styr.Jag skulle vara beredd att betala mer skatt för inlandet
   Jag är ledsen att inlandet inte kan få den vård som behövs.
   Olle Edblom har medverkat att glesbygden har utarmats. Och han skall vara glesbygdens försvarare.
   Du sitter i ett parti som har makten. Försök inte att skylla på socialdemokraterna.
   Den som tror att glesbygden skall få en utveckling med Anders Borg och Reinfeldt som styrande han är mycket naiv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.